Skal man dyrke cardio?

Cardio bliver ofte anset som en essentiel ting, der skal indgå i ens træning. Og selvom der er mange fordele ved at dyrke cardio – f.eks. sundere kredsløb og øget kondition – så er cardio, som oftest laves på et løbebånd, cykel, crosstrainer, osv. altså ikke et must.

Hvor mange repetitioner?

Jeg bliver ofte spurgt om hvor mange repetitioner / gentagelser man skal tage for at øge muskelmassen mest. Greg Nuckols fra strongerbyscience.com har gennem et litteratur review prøvet at besvare dette spørgsmål på bedst mulig vis. Her kommer et ‘meget’ kort referat af dette review.

Kan du fikse mig?

Det er let at tro, at der findes et quick fix til smerter, især når der findes så mange forskellige behandlere og behandlingskoncepter, som skulle kunne fikse et skulderproblem, løberknæ, skinnebensbetændelse, overbelastning, whatever.. Der bliver arbejdet med akupunktur, ledmanipulation, fascie-release, foam rolling, arvævsbehandling og 17.000 andre ting.

Træn bevægelser frem for muskler

Da der for alvor kom gang i fitness-kulturen tilbage i 80’erne, var industrien primært influeret af store drenge som Arnold og Lou ferrigno. Det ledte til en fitness-kultur, hvor træningen primært var præget af at få store køller og ligne dem fra Pumping Iron.

Sandheden om BCAA

Der findes efterhånden et hav af forskellige kosttilskud, som tages enten pre- eller post workout, inden sengetid eller i løbet af dagen. Og alt dette indtages med et mål for øje: At blive større, stærkere, mere fit, at opnå drømmekroppen.

Podcast – Skader og træning

Jeg har fået den ære at blive interviewet i et podcast, om hvordan man får bugt med sine skader og smerter på bedst mulig vis.

Kosthierarkiet

Misinformation og dårlige råd findes der masser af, når det kommer til muskelopbygning, vægttab eller generelt sund kost. Mange tenderer til at have et alt for stort fokus på mindre vigtige ting og neglicerer de basale elementer, som har størst betydning for ens resultater.

Principperne bag muskelvækst

De grundlæggende principper bag muskelvækst er et meget omdiskuteret emne, og her finder man en længere række overbevisninger og meninger (broscience!), om hvordan man skal bære sig ad med sin træning og kost for at opnå de bedste resultater.

5 løgne inden for fitness

Inden for de seneste 10 år har fitness-industrien oplevet en kolossal vækst, og det ser ikke ud til at ændre sig lige foreløbig. Dette gælder både nye fitness-kæder og træningskoncepter, men også danskernes voksende interesse for træning og det med at leve et sundt og aktivt liv.