Træn bevægelser frem for muskler

Da der for alvor kom gang i fitness-kulturen tilbage i 80’erne, var industrien primært influeret af store drenge som Arnold og Lou ferrigno. Det ledte til en fitness-kultur, hvor træningen primært var præget af at få store køller og ligne dem fra Pumping Iron.

Sandheden om BCAA

Der findes efterhånden et hav af forskellige kosttilskud, som tages enten pre- eller post workout, inden sengetid eller i løbet af dagen. Og alt dette indtages med et mål for øje: At blive større, stærkere, mere fit, at opnå drømmekroppen.

Podcast – Skader og træning

Jeg har fået den ære at blive interviewet i et podcast, om hvordan man får bugt med sine skader og smerter på bedst mulig vis.

Kosthierarkiet

Misinformation og dårlige råd findes der masser af, når det kommer til muskelopbygning, vægttab eller generelt sund kost. Mange tenderer til at have et alt for stort fokus på mindre vigtige ting og neglicerer de basale elementer, som har størst betydning for ens resultater.

Principperne bag muskelvækst

De grundlæggende principper bag muskelvækst er et meget omdiskuteret emne, og her finder man en længere række overbevisninger og meninger (broscience!), om hvordan man skal bære sig ad med sin træning og kost for at opnå de bedste resultater.

5 løgne inden for fitness

Inden for de seneste 10 år har fitness-industrien oplevet en kolossal vækst, og det ser ikke ud til at ændre sig lige foreløbig. Dette gælder både nye fitness-kæder og træningskoncepter, men også danskernes voksende interesse for træning og det med at leve et sundt og aktivt liv.

Hemmeligheden bag et vægttab

Du vil gerne tabe dig, men du er ved at miste modet. Du har prøvet alle tænkelige kure: Palæo, high carb low fat, juice-kure, periodisk faste, stofskiftekure, hormonkure, Sense-kost og en masse andre kure med fancy navne. En 7 dages detox har ikke engang hjulpet på noget som helst.

Myte: Mere træning = bedre resultater

Det kan være nærliggende at tro, at hvis man gerne vil have større arme eller en mere fyldig bagdel, så gælder det om at træne den pågældende muskelgruppe til uigenkendelighed, hver gang du træner – jo mere, desto bedre.

Vægttab handler om kalorier

Uanset om du ønsker at tabe dig eller tage på, gælder det først og fremmest om at kigge på dit kalorieindtag.